5 patates
1 kg patlıcan
1 kg kuzu kol kuşbaşı
2 soğan
250 gr sivribiber
100 gr tereyağı
250 gr domates, Tuz, kırmızıbiber
200 adet orta boy asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy kuru soğan
2 sap taze soğan
150 gr. kıyma
yarımşar demet taze nane
dereotu, maydanoz 1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
MALZEMELER
2 çorba kasigi un
2.5 çay kasigi nane
2.5 su bardagi et suyu
2 çorba kasigi margarin
1/2 çay kasigi karabiber
1/4 kg kirmizi mercimek
1/2 çay kasigi kirmizibiber
Tuz 4 kisilik
Hazırlanışı :
Kirmizi mercimegi temizleyin ve bir tencerede kaynattiginiz et suyunun içine atin. Mercimek iyice yumusayip dagilincaya dek pisirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateste birakin. Bu sirada unu diger bir kapta hafif ateste tahta bir kasikla devamli karistirarak kavurun. Unun rengi degistiginde agir agir ilik su ilave ederek macun kivaina getirin ve et sulu mercimegi yavas yavas karistirarak ilave edin.Bunu bir tasim kaynatip atesten alin. Diger bir kapta yagi eritin, içine kirmizibiber, nane ve karabiber katin. Bu yagi çorbanin üstüne dökün ve bir iki karistirip, servis yapin.