RSS

Konuşma Balonu


Get IFTARSOFRASI chat group | Goto IFTARSOFRASI website
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEBZELİ PATATESLİ KAVURMA

MALZEMELER:
Yarım kg et
1 soğan
1 biber
2 domates
1 çorba k. salça
1 tatlı k. un
1 tatlı k. biber salçası
1 kase sebze kurusu
Üzeri için:
5 patates
1 çorba k. tereyağı
tuz,kırmızı biber, kekik
HAZIRLANIŞI:
Kuru sebzeler sıcak suda 10 dk kadarbekletilir.Tencereye sıvı yağ alınır. Üzerineetler ilave edilerek kavrulmaya başlanır.soğanlar ve biberler doğranır.soğanlar eteilave edilir. daha sonra biber ve domatessalçası ilave edilir.doğranmış biber ve domateslerde ilave edilir.ve biraz pişirilr. daha sonra kurusebzeler ilave edilir.un da eklenip karıştırılır.Su ilave edilerekpişmeye bırakılır. Sos koyulaşıpmalzemeler pişince bir fırın kabına aktarılıphaşlanmış halka patatesler üzerine dizilir. tuz,tozkırmızı biber serpilip üzeri kızarana kadar fırındapişirilir.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Usta'nın İftar Çorbası

MALZEMELER
1 su b. mısır
1 su b.aşurelik buğday
tavuk suyu terbiyesi için:1 su b. yoğurt2 yumurta1 çorba k. unüzeri için:1 kase tavuk etituz,nanesıvıyağ,tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Daha önceden hazırladığınız tavuk suyunun içine mısırları ilave edippişmeye bırakın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları ilave edin.Bu arada yoğurt,yumurta sarısı ve un ile terbiye hazırlayın. Soğuk su ilaveederek kıvamını ayarlayın. Kaynayan çorbaya ilave edin.Daha sonra didiklenmişbir kase tavuk etini de çorbanıza ekleyin. Başka bir tavadatereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. çorbanızıntuzunu ayarlayıp servis kasesine alın. En son sosu üzerine gezdirin.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İrmik helvası

6 kişilik Gerekli malzeme
250 gr tereyağı
2 su bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 paket hindistancevizi
1 paket dolmalık fıstık
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Patlıcan orta

6 kişilik Gerekli malzeme:

1 kg patlıcan

1 kg kuzu kol kuşbaşı

2 soğan

250 gr sivribiber

100 gr tereyağı

250 gr domates, Tuz, kırmızıbiber


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beypazarı sarması

malzemeler:

200 adet orta boy asma yaprağı

2 su bardağı pirinç

2 orta boy kuru soğan

2 sap taze soğan

150 gr. kıyma

yarımşar demet taze nane

dereotu, maydanoz 1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz 1,5 su bardağı ayçiçek yağı


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ezo Gelin Çorbası

MALZEMELER

2 çorba kasigi un

2.5 çay kasigi nane

2.5 su bardagi et suyu

2 çorba kasigi margarin

1/2 çay kasigi karabiber

1/4 kg kirmizi mercimek

1/2 çay kasigi kirmizibiber

Tuz 4 kisilik

Hazırlanışı :

Kirmizi mercimegi temizleyin ve bir tencerede kaynattiginiz et suyunun içine atin. Mercimek iyice yumusayip dagilincaya dek pisirin. Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateste birakin. Bu sirada unu diger bir kapta hafif ateste tahta bir kasikla devamli karistirarak kavurun. Unun rengi degistiginde agir agir ilik su ilave ederek macun kivaina getirin ve et sulu mercimegi yavas yavas karistirarak ilave edin.Bunu bir tasim kaynatip atesten alin. Diger bir kapta yagi eritin, içine kirmizibiber, nane ve karabiber katin. Bu yagi çorbanin üstüne dökün ve bir iki karistirip, servis yapin.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS